domingo, enero 08, 2006

ELS BONS AUGURIS DE TONI DE LA RUMBA

Com podeu comprovar en aquesta carta el meu bon amic Toni Rumbau esmola el seu enginy per a fer-nos una carta de bons auguris. Gràcies Toni!

Hola Jaume,
he rebut el vostre avís i et contesto des d'aquesta adreça i així et tinc fixat en el gmail. Bé, veig que la cosa va en sèrio i que marxeu a fer les Amèriques. Recorda que el més important, quan arribis allà, és comprar-te un lloro i ensenyar-li a cantar l'himne del barça, els Segadors i la Internacional. També un villancico (el fum-fum-fum i els peces el en río) i l'Asturias Patria Querida. I quan vinguis a Espanya, l'has de portar a l'ombro com si fos la cosa més normal del món. Això et donarà personalitat i a Santiago ets xilens et respectaran com un Català Original i de Caràcter. Crec que el més important allà és que et dediquis a la nova òpera xilena: doncs que no en deu haver-hi, tens el camp obert per començar des de zero. Els xilens t'ho agraïran, així com els compositors i llibretistes. Si necessites assessorament, em pots contractar i vindré amb molt de gust a fer un o dos cursets. Avui en dia el més fàcil és repetir i fer repertori, però fer coses noves a ningú se li ocorreix, especialment en el camp de l'òpera.
Ja em tindràs al corrent. Espero que d'aquí a dos o tres anys disposis d'un parell de teatres grans i de cinc o sis de petits, a més a més d'un parell de diaris, dues ràdios i 10 canals de TV. T'hauries de canviar de nom i convertir-te en Don Jaime (millor encara Don Santiago) Del Grado Uno i de Moyá, i així cada any vas pujant de grau fins estabilitzar-te en Del Grado Diez d'aquí a deu anys. Aquest número pot marcar el tope de fills a tenir, segons crec tens ja pensat. Tanmateix, millor consultar-ho a la Ignàcia. El número 10 hauria de ser el teu número màgic d'Amèrica: una casa amb 10 pisos, 10 habitacions, 10 hectàries, 10 fills, 10 criats, 10 criades, 10 jardiners, 10 cotxes, 10 gossos, etc. En tenir un zero és fàcil de multiplicar i de seguida se li poden sumar altres zeros que vindrien per simple inèrcia.
Bueno, crec que com a persona de més edat que sóc era la meva obligació donar-te uns quants consells que et puguin ser d'utilitat en les noves terres de conquesta on vas.
Intentaré passar el dia 14, tot i que l'hora és una mica tard per a mi, però faré un esforç i em prendré un cafè abans. Una forta abraçada a tu i la Ignacia

Don Toni de la Rumba